Guro Øiestad mottok IAPs formidlingspris

Juryen, bestående av Hanne Weie Oddli og Peder Kjøs, ga i år Formidlingsprisen til Guro Øiestad for hennes store formidlingstalent. 

Her er juryens tale og begrunnelse for utnevnelsen: 

Guro Øiestad mottok IAPs formidlingspris

Vi har med oss en skulptur i dag. Og den er laget av Marit Wiklund, en av Norges fremste billedhoggere. Denne gangen har vi altså valgt å bryte tradisjonen med å gi todimensjonal kunst, ikke fordi det er noe galt i det, men fordi denne personen – vinneren av Formidlingsprisen 2021 – er 3D. Hun trer fram og ut i rommet, og har så mange fasetter. Hun har et lyst, elegant sinn. Optimistisk og alvorlig på en gang. Dyp og lett.

Hun skriver pageturners, og like fullt med så dyp grunn at det holder hele veien ned. Hun er kunnskapsrik og samler bredt. Vi tror hun har en skriveradar på hele tiden. Hun får til både å se og å formulere ting. Hun kommer med sånne klare, rene setninger, også når hun snakker.
Når hun har nettopp denne evnen, har hun liksom lov til å klinke til, og kalle bøkene sine med altomfattende, generiske begreper. Det blir aldri for stort – det blir bare fint. Aldri flatt, aldri forenklet, aldri for mye.

Prisvinneren har et bredt nedslagsfelt:
Hun er fast skribent i Klassekampens faste fredagsspalte «De nære ting».
Hun holder foredrag for næringsliv og andre.
Hun underviser på Psykologforeningens fellesprogram.
Hun veileder selvfølgelig på IAP sitt voksenprogram.
Hun underviser som førstelektor på Psykologisk institutt ved Universitet i Oslo.
Hun er populær og hun setter avtrykk.

Studentene elsker det hun skriver, og det er ikke få bøker med disse litt svære titlene:

– Hva er selvfølelse? (2021) Gyldendal Akademisk
– Gi og motta tilbakemeldinger. Om å bygge hverandre (2019) Gyldendal Akademisk
– Se eleven innenfra. Relasjonsarbeid og mestring i barnetrinnet (2016; Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson og Guri Øiestad) Gyldendal Akademisk
Se barnet innenfra. Hvordan jobbe med tilknytning i barnehagen (2013; Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson og Guro Øiestad) Kommuneforlaget
– Selvfølelse hos barn og unge (2011) Gyldendal Akademisk
– Selvfølelsen (2009) Gyldendal Akademisk
– Kritikk (2006) Gyldendal Akademisk
– Feedback (2004) Gyldendal Akademisk

Alle som har lest henne, siterer henne. Det treffer så sinnsykt. Studentene synes i grunnen at en klientsak kan forstås i lys av for eksempel Selvfølelsen, enten de er i praksis, i undervisning, eller når de skriver eksamensoppgaver. Hvert semester kommer det til nye, like entusiastiske lesere: «Jeg har blitt litt opptatt av det med selvfølelse, jeg altså. Eller det å gi og motta tilbakemeldinger»
Vi har fått meldinger fra folk som har hatt konflikter på jobb, og spør om vi kjenner hu derre Guro Øiestad, for den boken om kritikk, eller var det feedback, den bare redda alt!

Den verdige vinner av IAPs formidlingspris 2021 er altså GURO ØIESTAD!

Agoraseminar 7. mars, Litteraturhuset i Oslo

01 februar 2024

"Psykologisk teori - meningsfylde eller tynn suppe?"  Om hvordan meningsløshet og sammenheng forstås og håndteres i terapi. Skal det tåles eller bør det kureres? Hva henger egentlig sammen med hva?

IAP Salong 25. januar 2024

24 januar 2024

Vel møtt til IAP Salong i IAPs lokaler i Nordahl Brunsgate 22, Oslo. Brita Bjørkelo: "Tilskuerbaserte intervensjoner mot seksuell trakassering på jobben."

Til toppen