IAPs Formidlingspris 2022

IAPs Formidlingspris 2022

Årets vinner av IAPs Formidlingspris 2022 er Torkil Berge!
Juryen, bestående av Hanne Weie Oddli og Peder Kjøs, utropte vinneren under IAPs årsmøte med denne nydelige talen:

Årets prisvinner er en person som mange nok tror at har fått denne prisen for lengst allerede. Det trodde vi også, før det gikk opp for oss at, nei da, vedkommende har fått andre priser, men ikke denne fra IAP. Så vi er glade for at han endelig får denne anerkjennelsen fra et institutt vedkommende har tjent lenge - og gledet med sitt nærvær og virke.

Vedkommende har skrevet utallige bøker og bokkapitler, for ikke å snakke om en hel rekke selvhjelpshefter, som for min del hadde en fast plass på kontoret til utdeling for alle med en eller annen form for angst eller depresjon, som jo ikke er få.
Prisvinneren befatter seg typisk med sånt som angår alle: Angst, depresjon, søvn, fysisk sykdom.
Bøker er gjerne henvendt til folk flest: De handler om sånt som angår oss alle: "Lykketyvene", "Energityvene", "Trange rom og åpne plasser", og "Lev godt med sykdom".
Og for fagfolk har prisvinneren vært med på å skrive og redigere "Håndbok i kognitiv terapi", og "Håndbok i klinisk helsepsykologi".

Vedkommende har stort hjerte for brukere og deres medvirkning. Han har lenge  undervist sammen med tidligere klienter - lenge før brukermedvirkning ble så populært og comme il faut. 
hen har i det hele tatt hatt et stort nedslagsfelt og virke:
Hen har vært redaktør for Psykologtidsskriftet, og leder for selveste IAP - der "Berge-linjen" ble stående som betegnelse for raus, pragmatisk innstilling. Alt er mulig, i følge dette mennesket. 

Prisvinneren har en helt egen optimisme og engasjement. " Dette e spennende" sier han typisk - uansett hvilke endringer som må gjøres. Det er godt vedkommende har så kloke, fine verdier, for han kan omvende hvem som helst.
Den svært verdige vinneren av IAPs formidlingspris 2022 er som alle har skjønt, Torkil Berge!

Torkil - i likhet med fjorårets vinner, Guro Øiestad, får du også en skulptur laget av Marit Wiklund, en av Norges fremste billedhuggere. Blant flere verv, har hun vært formann i Norsk billedhuggerforening, og hun har smykket ut Norge med flere store verker, som f. eks. en støtte av Edvard Grieg på Grev Wedels plass i Oslo og Kong Olav V i Tromsø.
Denne skulpturen heter "Lesende gutt", som vi tenkte kunne passe til deg. 
Gratulerer, Torkil!

IAP Salong 26. september 2024

21 mai 2024

Vel møtt til IAP Salong i IAPs lokaler i Nordahl Brunsgate 22, Oslo. Kl. 18.30. Magnus Johan Engen: "Hvordan ser det psykologfaglige innholdet ut i et spesialisert tilbud for bipolare lidelser? Hvordan kombinere de standardiserte tiltakene med persontilpasset forståelse og behandling?."

Endelig - IAPs brukermedvirkningsfilm er lansert!

25 april 2024

"Den vet best hvor skoen trykker, den som har den på." IAP er så heldige å ha to dyktige og foretaksomme brukerrepresentanter i vårt vårt styre. Vi har laget en informasjonsfilm om brukermedvirkning.

IAPs formidlingspris 2024

22 april 2024

Årets vinner av IAPs formidlingspris er: Hedvig Montgomery! I forbindelse med IAPs årsmøte 19. april 2024, ble årets formidlingspris høytidelig kunngjort av juryen. Juryen besto av Hanne Weie Oddli og Peder Kjøs, og her er deres begrunnelse for tildelingen til årets vinner: 

Til toppen